Executive search

Ubasti Consultancy Belgium

 

Belgische executive search op maat voor Nederlandse bedrijven

Sales is de motor en aandrijvingskracht van elk succesvol bedrijf . Het komt er dan ook op aan ervaren gekwalificeerde Belgische sales professionals aan te trekken die je commerciële doelen realiseren en meebouwen aan de toekomst van je bedrijf in België.

Bepaalde zwaardere commerciële functies met specifieke eisen en een diepgaande kennis van de markt vergen een andere aanpak en specifieke benadering.

Als Belgische executive search gevestigd in Rotterdam zijn wij gespecialiseerd in de search van Belgische senior sales professionals die een key positie vervullen. Wij bemiddelen Belgische sales leiders met meer dan 10 jaar ervaring en die een ruime expertise en specialisme hebben opgebouwd binnen hun sector en markt. Te denken aan rollen als sales executive,sales manager, area sales manager, business, development manager , key account manager ,sales engineer..

Wij werken zowel in opdracht van scale-ups, mkb’s en multinationals die hun eerste stap op de Vlaamse markt zetten, de Belgische markt willen veroveren of nood hebben aan vervanging of uitbreiding van hun bestaande sales team.

Belgische aanpak​

Executive Search is een vak apart. Zeker als het om senior sales posities gaat. Het vergt mensenkennis, jarenlange ervaring, een uitgebreid netwerk en een diepgaande kennis van de markt. Maar vooral vertrouwen. Vertrouwen is eveneens de voornaamste basis in het Belgische zakenleven.

Dankzij onze unieke positie tussen het Nederlandse en Belgische bedrijfsleven zijn wij dan ook uw exclusieve vertrouwenspartner en die van de kandidaten. De benadering van sales is in België net even anders dan de Nederlandse aanpak. Wij kennen deze aanpak en wij spreken dezelfde taal als hooggekwalificeerde Belgische sales professionals wat voor een gestroomlijnde en efficiënte communicatie zorgt.

 
Shot of a team of colleagues having a meeting in an office

Marktkennis

De beste sales professionals zijn niet actief op zoek. Deze latente groep wordt dan ook niet direct bereikt door het plaatsen van een vacature op externe vacaturesites of jobboards. Wij beschikken over een groot en uitgebreid netwerk binnen het Nederlandstalige en Franstalige Belgische bedrijfsleven waardoor wij direct toegang hebben tot hooggekwalificeerde Belgische senior sales professionals.

Ons kwalitatieve netwerk is diepgeworteld in elke denkbare sector waaronder finance, fmcg, food, agri, retail, automotive, Ict-software, solar, bouw & techniek,fintech,media, education. Wij treden wij op als ambassadeur van uw organisatie en benaderen de passief oriënterende of latent zoekende doelgroep rechtstreeks binnen ons netwerk in alle discretie en vertrouwelijkheid.

Naast kennis, ervaring en vaardigheden is de persoonlijkheid een essentieel onderdeel en is de klik tussen de geschikte kandidaat en uw organisatie eveneens van belang. Als u nu op zoek bent naar een ervaren Belgische sales hunter of sales representative die uw bedrijf vertegenwoordigt en de Belgische markt verovert of u heeft nood aan vervanging of uitbreiding van uw bestaande sales team waarbij specifieke kennis en expertise van de markt vereist is.

Met onze jarenlange succesvolle sales en account management achtergrond voor de Belgische markt weten wij ons dan ook goed te verplaatsen om de geschikte kandidaat te verleiden en te overtuigen om een vervolgstap te maken binnen uw organisatie.

Resultaat in 8 efficiënte stappen

In een persoonlijk gesprek maken wij kennis met u als opdrachtgever en maken wij een analyse van uw bedrijfsomgeving en van de vacature. Wij leren uw markt, product en klanten als bedrijf kennen en uw organisatiedoelstellingen en ambitie met betrekking tot de Belgische markt.

Als werkgever leren wij uw bedrijfscultuur, team en kernwaarden kennen en bespreken het ideale profiel op basis van uw wensen met de behorende competenties en de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Op basis hiervan wordt het functieprofiel en de wervingsstrategie opgesteld.

 

Om hoogkwalitatieve kandidaten in de latent zoekende doelgroep aan te trekken kunnen wij u als aantrekkelijke werkgever positioneren in de markt. De employer value proposition ( EVP ) ;je werkgeversidentiteit is de kern van je employer branding, je werkgeversmerk.

Met behulp van een overtuigende EVP laat je zien hoe je door je medewerkers gewaardeerd word en wat je interessant,aantrekkelijk en onderscheidend maakt als werkgever ten opzichte van andere bedrijven. Door een krachtige bedrijfs of wervingsvideo op maat versterken wij uw employer branding en promoten wij u via onze sociale media kanalen als voorkeurswerkgever bij uw relevante en potentiële doelgroep

Met onze employer branding marketing campagne bereikt de vacatureplaatsing ook de meest optimale resultaten.

 

Op basis van het opgestelde profiel starten we met de Direct Search. Afhankelijk van de markt waarin uw bedrijf actief is maken wij een concurrentie analyse in de Belgische markt en onderzoeken wij in hoeverre potentiële kandidaten open staan voor een volgende carrièrestap.

Wij maken optimaal gebruik van ons uitgebreide netwerk zowel online als offline. Aan de hand hiervan breng wij de potentiële kandidaten in kaart. We benaderen ze discreet en vertrouwelijk en overtuigen hun om met ons in gesprek te gaan.

 

Doordat wij voortdurend investeren in kandidaten kennen wij van veel kandidaten hun sterke punten,hun persoonlijkheid hun ambitie en wat hun sales kwaliteiten.

Dit houdt in dat wij in de loop der jaren een uitgebreide en kwalitatieve databank en talentpool hebben opgebouwd ingedeeld per sector, branche. Op basis van het functie en compleet competentie profiel kunnen wij u snel voorzien van een beschikbare en geschikte match.

Tot slot maken we actief gebruik van verschillende online middelen, zoals LinkedIn, onze website, en gespecialiseerde niche-recruitmenttools.

 

Op regelmatige basis communiceren wij de ondernomen acties en resultaten.

 

De meest geschikt bevonden kandidaten uit de search en de jobmarketing campagne worden nauwgezet en uitvoerig geïnterviewd en gescreend.

We kijken naar persoonlijkheid, ambitie, kennis en competenties voor een duurzame vervolgstap in hun carrière.

Pas als wij overtuigd zijn van de geschiktheid van de kandidaat en de condities in overeenstemming zijn, stellen we deze aan u voor.

 

In overleg plannen wij de gesprekken en vervolggesprekken in tussen de kandidaten en uw organisatie. Wij houden wij op regelmatige basis een evaluatie- en feedbackmoment tijdens de selectiegesprekken met u als opdrachtgever en wij pijlen hoe de kandidaten er op dat moment in staan.

 

De kandidaat waarvan u overtuigd bent geraakt gaat van start. Na de selectie en plaatsing blijven wij in contact met u en de kandidaat en zijn wij beschikbaar voor alle nodige ondersteuning.

 

Contact

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Succesfactoren

Onze partners

Ubasti consultancy Belgium werkt onder andere voor onderstaande bedrijven.

Data uint
Devent it
Electude
Esdec
Grizzly
Hellebrekers
Solar Monkey
TTMS
Inter sprint
1
2
1

Contact en meer informatie

U wilt graag meer weten over de volledige ontzorging en intensieve begeleiding van onze search naar uw toekomstige Belgische collega en u wilt een vacature uitzetten? Stuur ons een bericht of Bel (+31) 085 246 0249.

neemcontact-transparant (002)