Sales recruitment

Ubasti Consultancy Belgium

Belgische sales recruitment op maat voor Nederlandse bedrijven

U bent specifiek op zoek naar een Vlaamse of franssprekende Belgische kandidaat voor uw openstaande sales of commerciële functie binnen uw bedrijf en u ondervind dat de positie maar moeilijk of helemaal niet ingevuld geraakt via uw ingezette wervingskanalen? Wij helpen u graag verder om kostbare tijd, energie en geld te besparen.

Als Belgische wervingsspecialist gevestigd in Rotterdam zijn wij uitsluitend gespecialiseerd in de werving en bemiddeling van Belgische commerciële functies. Wij werken met evenveel passie voor Scale-ups,mkb’s en multinationals zonder beperking van sector of branche.
Met onze dienst ubasti sales recruitment bemiddelen wij young sales potentials die zich verder willen ontwikkelen in hun groeitraject en medior sales talenten die een duurzame vervolgstap in hun carrière willen maken. Dit doen wij op basis van no cure no pay.

Door de cultuurverschillen is de salesbenadering alsook de benadering in recruitment anders dan in Nederland.
Wij kennen zowel de Nederlandse als Belgische bedrijfscultuur en fungeren als verlengde wervingsstuk van uw bedrijf waardoor wij snel en professioneel kunnen schakelen.

Het sales dna zit in ons bloed. Dankzij onze jarenlange praktijkervaring in sales en accountmanagement voor de Belgische markt staan wij garant voor succes en weten wij als geen ander om een sales talent te herkennen en welk type kandidaat bij uw organisatie past.

Marktkennis

Dankzij onze diepgaande kennis van de Belgische arbeidsmarkt en zijn laatste trends kunnen wij precies inschatten waar we potentiële kandidaten kunnen lokaliseren. Wij beschikken over een uitgebreid en kwalitatief netwerk binnen het Belgische bedrijfsleven dat onderhouden word met de nodige zorg.

Ons netwerk is diepgeworteld in elke denkbare sector waaronder finance, fmcg, food, agri, retail, automotive, Ict-software, solar, bouw & techniek,fintech,media, education. Doordat wij voortdurend investeren in kandidaten hebben wij in de lopen der jaren een kwalitatieve en uitgebreide kandidaten databank en talentpool uitgebouwd. Hierdoor kennen wij van veel kandidaten hun sterke punten,hun persoonlijkheid ,hun ambitie en wat hun sales kwaliteiten zijn. Afhankelijk van het functieprofiel en de competenties hebben wij beschikbare salestalenten binnen handbereik die in aanmerking komen voor uw organisatie.

Aangezien wij directe toegang hebben tot de beste sales toppers op de Belgische arbeidsmarkt plaatsen wij ook geen vacatures op externe banensites of jobboards gezien wij uw toekomstige Belgische collega al kennen.

Sales Recruitment - Martkkennis

Kwaliteit

De focus van onze aanpak is kwaliteit gedreven: wij gaan voor de lange termijn oplossing tussen werkgever en werknemer waarbij de kwaliteit van de match centraal staat. Wij schuiven dan ook geen CV’s door maar doen een grondige screening van de kandidaten alvorens ze voorgesteld worden.

Als u nu op zoek bent naar een target gedreven Vlaamse account manager of franssprekende Belgische sales representative. Door snelheid,efficiëntie en kwaliteit te combineren zorgen wij ervoor dat u binnen het termijn van 4 weken met de ideale kandidaat aan tafel zit.

Shot of two businessmen shaking hands in an office

In 4 stappen naar je nieuwe Belgische collega

Wij kenmerken ons door onze persoonlijke aanpak zowel met onze opdrachtgevers als met de kandidaten. Wij vinden het dan ook belangrijk om het het juiste gevoel en beeld te krijgen bij een opdrachtgever als vertrekpunt.

Tijdens een intakegesprek met jou als bedrijfsleider, HR-manager of salesmanager leren we elkaar kennen en bespreken wij de strategie en doelstellingen van het bedrijf, de bedrijfscultuur, het ideale profiel van de gezochte kandidaat en de daarbij behorende competenties en salarisniveau.

Hierna gaan wij aan de slag met het opstellen van een wervende vacaturetekst en het afstemmen van de wervingsstrategie.

Succesfactoren

Onze werkwijze

Wij kenmerken ons door onze persoonlijke aanpak zowel met onze opdrachtgevers als met de kandidaten. Wij vinden het dan ook belangrijk om het het juiste gevoel en beeld te krijgen bij een opdrachtgever als vertrekpunt.

Tijdens een intakegesprek met jou als bedrijfsleider, HR-manager of salesmanager leren we elkaar kennen en bespreken wij de strategie en doelstellingen van het bedrijf, de bedrijfscultuur, het ideale profiel van de gezochte kandidaat en de daarbij behorende competenties en salarisniveau.

Hierna gaan wij aan de slag met het opstellen van een wervende vacaturetekst en het afstemmen van de wervingsstrategie.

Kennis, ervaring en competenties van een kandidaat zijn belangrijk maar om tot een ideale match te komen is persoonlijkheid, karakter, men ambitie van de kandidaat minstens zo belangrijk.

Met onze sales management achtergrond voelen wij al snel aan welke type sales mensen de functie succesvol kunnen invullen. De beste verkopers zijn niet actief op zoek naar een nieuwe uitdaging maar worden gevonden.

Wij geloven sterk in de “wet van aantrekking” en daarom gaan wij altijd zelf pro actief en gericht op zoek naar de juiste kandidaten. Wij maken hiervoor gebruik van ons uitgebreide Belgische netwerk,kandidaten databank,talent pool, social media en linkedin. Hierdoor zijn wij in staat zijn om potentiële kandidaten snel en efficiënt te kunnen localiseren.

Nadat de potentiele kandidaten in kaart zijn gebracht worden zij benaderd en overtuigd om met ons in gesprek te gaan. Wij beperken wij dat het aantal sollicitatiegesprekken tot een minimum door een gedegen inventarisatie en voorselectie te doen.

Na het afnemen van diepte interviews en een grondige cv screening van de geselecteerde kandidaten maken wij een shortlist en stellen wij de geschikt bevonden kandidaat of meerdere ,schriftelijk voor. Indien het nodig blijkt doen wij ook een referentiecheck.

Tijdens deze fase fungeren wij als intermediar en plannen wij in overleg de gesprekken en vervolg gesprekken in tussen de kandidaten en uw organisatie.

Communicatie en transparantie staat garant voor een goede samenwerking. Wij houden wij op regelmatige basis een evaluatie- en feedbackmoment tijdens de selectiegesprekken met jou als opdrachtgever en wij pijlen hoe de kandidaten er op dat moment in staan.

De gesprekken zijn afgerond en uw keuze is gemaakt. Je bent helemaal overtuigd geraakt van een kandidaat en de kandidaat is ook positief. Het moment is dan aangebroken dat er nog zaken geformaliseerd worden tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek.

Bij de start van het proces hebben we dit al bij de kandidaten afgestemd waardoor verrassingen op deze manier uitgesloten worden. Ontstaat er toch nog een verschil van inzicht dan kunnen wij nog optreden als bemiddelaar.

Als de werknemer in België of gedeeltelijk in Nederland zal worden tewerkgesteld moet je ook rekening houden met een andere wetgeving aangaande de loonadministratie.

Hiervoor werken wij samen het ”Belgisch sociaal secretariaat” Liantis dat de volledige loonberekening en administratie ontzorgt. Nadat de arbeidsovereenkomst is geformaliseerd treedt je nieuwe Belgische collega direct bij jouw in dienst.

Onze partners

Ubasti consultancy Belgium werkt onder andere voor onderstaande bedrijven.

Data uint
Devent it
Electude
Esdec
Grizzly
Hellebrekers
Solar Monkey
TTMS
Inter sprint
1
2
1

Contact en meer informatie

U bent op zoek naar een Vlaamse of Waalse sales topper en u wilt graag meer weten over onze aanpak en een vacature uitzetten? Stuur ons een bericht of Bel (+31) 085 246 0249.

neemcontact-transparant (002)